Je nám 1 rok

Ani jsme se nenadáli a uběhl rok ode dne, kdy oficiálně vznikla organizace FUCK CANCER z.s.

1 rok, už je nám opravdu jeden rok. Přesně před rokem jste o nás ještě neslyšeli, jelikož jsme to ještě chvíli tutlali a tou dobou ještě ladili finální přípravy na kampaň, kterou jsme odstartovali o něco později. Jsme rádi, že jsme tento projekt rozjeli a zároveň, že nám ,,prošel,, i náš oficiální název FUCK CANCER jako název spolku a tím se nám krásně potvrdilo, že empatie vítězí.

Jízda to byla dlouhá, šílená, ale především krásná, smysluplná a s jasným cílem – vzbudit v lidech EMPATII proti APATII.

Zrodilo se Fuck Cancer a měli jsme co dělat, aby nám neulítl levanduLOVEj cylindr, symbol tohohle skvělýho projektu.

A jakej byl ten 1. rok?

I když celá myšlenka projektu Fuck Cancer vznikala řadu let, tak celý projekt společně s vůbec první kampaní Fuck Cancer spatřil světlo světa na jaře 2022. Myšleno tady u nás v ČR, jinak svět už dávno slovní spojení FUCK CANCER zná. A co se na startu povedlo? Vyslat do světa jasnou zprávu. FUCK CANCER! Šířit povědomí o problematice nádorových onemocnění mladých lidí a zároveň vzbudit empatii místo apatie.

Začalo to poněkud tajemně. Několik influencerů lákalo sledující na náš instagramový profil @wtfcncr, aniž by prozradili, o co konkrétně jde. Bylo to jedno velké tajemství, schované pod cylindrem. Nikdo nevěděl, co se chystá. Brzy poté jsme ale ten cylindr zvedli, hrdě nasadili na hlavu a všichni se dočkali odpovědi.

Celé jsme to odtajnili v Kině Pilotů, také ve spojitosti s premiérou filmu Nic k smíchu. Zaplnili jsme to kino až k prasknutí. Heroes, soldiers, přátelé, rodina, ale také novináři, kteří nám následně pomohli úspěšně představit celý projekt veřejnosti. Zazněla hymna Fuck Cancer od našeho Hero Sebastiana, nebo Fuck Cancer spot od Milion+. Tímto dnem to celé vypuklo a levandulová barva začala zaplavovat celé Česko.

Společně s kampaní jsme spustili i sbírku na HitHitu, kde jsme měli za cíl během 30 dní vybrat 300 000 Kč, abychom mohli vytvořit tzv. Xko – prostor, kde propojíme organizace, nadační fondy, projekty, odborníky, pacienty a jejich odborné i osobní zkušenosti na jedné platformě. Jednoduše rozcestník pro každého, kdo potřebuje získat informace o své nemoci, či nemoci blízké osoby a získá zároveň přehled o možné pomoci v této nelehké životní situaci.

Celá kampaň běžela nezastavitelnou rychlostí a my šířili osvětu o nádorovém onemocnění, rozdávali levandulové cylindry a křičeli FUCK CANCER všude, kudy jsme prošli. Bylo nás vidět a slyšet nejen na Pražském Májálese, kde jsme měli vlastní stage a Fuck Cancer zónu, ale také na Majálesech v Brně a v Hradci Králové. Spustili jsme Fuck Cancer podcasty, byli ve Snídani s Novou, v rádiích a podcastech, na billboardech, ale také jsme spojili síly s několika podniky po celém Česku, které se staly našimi výdejnami cylindrů a šířili společně s námi povědomí o dané problematice. A to všechno během jednoho měsíce.

Oficiálně první kampaň Fuck Cancer skončila, společně se sbírkou na HitHitu. A nám se podařilo vybrat těch vysněných 300 000 Kč. Za to patří jedno obrovské levandulové DÍKY Vám všem, kteří nás na HitHitu podpořili.

Tak, a bylo po kampani... a co dál?

Další měsíce jsme měli již klidnější, ale nuda to opravdu nebyla. Stále jste levandulový cylindr mohli spatřit na akcích jako třeba Hodonínský Majáles nebo na Prague Pride, udělali pár rozhovorů do rádií či podcastů, a navštívili zajímavé akce, jako například Forbes 30 pod 30.

Hlavně jsme si ale užili léto s našimi Heroes. Společně jsme vyrazili na loď na Orlík a také do pražských Ledáren na koncert Ty Nikdy labelu.

Přišel podzim a my jsme udělali další velký krok pro Fuck Cancer. Otevřeli jsme dveře všem, kterým není empatie cizí, a kteří s námi společně chtějí změnit svět – spustili jsme registraci. Za pár týdnů se k nám přidalo přes 200 členů. Jak Heroes, tak Soldiers. A to je skvělé. Protože čím víc nás je, tím víc budeme slyšet.

V posledních měsících roku 2022 jsme toho ještě hodně stihli. Vzali jsme Heroes na koncert Chinaski do Lucerna Music Baru, nebo jsme dali o Fuck Cancer vědět na akci Erem před jejich vyprodanou show. 

Na začátku listopadu nám bylo velkou ctí navázat spolupráci s fotbalovým klubem SK Slavia Praha. A to na zápase SK Slavia Praha vs. FC Baník Ostrava. Byli jsme svědky něčeho velkého. Nejenom, že SK Slavia slavila 130. výročí, ale společně jsme spolupráci oznámili přímo na fotbalovém hřišti před plným stadionem. Hráči obou týmů, společně se samotným šéfem SK Slavia Jaroslavem Tvrdíkem, nasadili na své hlavy symbol projektu Fuck Cancer – levandulový cylindr, který pro nás vyrobil náš partner – Firma Tonak.  Byla to prostě ukázka empatie v přímém přenosu. Celý večer byl velkým zážitkem. Dostali jsme v poločase prostor promluvit k fanouškům na stadionu a předat jim naše poselství. SK Slavia také pozvala naše Heroes do VIP salónků, kde si mohli společně užít zápas, přijít na jiné myšlenky a být u něčeho, pro Fuck Cancer tak velkého.

Ke konci roku jsme se stali členskou organizací AVPO ČR, a také navázali spolupráci s TOI TOI a RadioHousem. A my se už nemůžeme dočkat, co nás všechno díky spolupracím čeká.

Rok TWENTYTWENTYTWO jsme zakončili příjemným předvánočním výletem do Olomouce, kde jsme si užili vánoční atmosféru na krásných olomouckých trzích, ale hlavně jsme uspořádali charitativní koncert kapely Hangover v prostorách Olodvorku.

Začátek roku 2023 jsme odstartovali společné akce s našimi Heroes, kdy jsme si  zabojovali na Mercuria laser game, byli se podívat na divadelních představení A studia Rubín, měli přednášku před studenty, kteří pořádali charitativní bazárek, zajeli si na Ještěd si zalyžovat a pobavit se, zahráli jsme si zbrusu novu karetní hru Chemoška na raka a byli i u jejího křtu.

Byla to opravdu jízda!

Děkujeme za veškerou podporu, které se nám dostává a děkujeme, že jste nám umožnili šířit osvětu o rakovině a šířit světem Empatii.

Největší díky patří našim Heroes, kteří jsou naší každodenní motivací. To oni jsou Fuck Cancer.

Držte si cylindry, jízda pokračuje. FUCK CANCER!!!