První charitativní večeře

První charitativní večeře RAKO-VÍNO

Dne 28. 11. se v prostorách Makro Akademie ve Stodůlkách uskuteční první charitativní večeře RAKO - VÍNO. Nelákalo by vás vychutnat si fine dining menu připravené nejlepšími českými šéfkuchaři a každý chod zapíjet světovými víny napárovanými do dokonalosti oceněnými someliéry? Pak byste neměli chybět na této unikátní degustační večeři.

Tato charitativní večeře ve prospěch Fuck Cancer se ponese v duchu skvělého pocitu i zážitku z dokonalého jídla. Během večera znovuobjevíte CHUŤ ve všech jejích podobách. Chuť pomáhat. Chuť udělat něco dobrého. A samozřejmě chuť k jídlu. Sladkou, slanou, kyselou i hořkou. Právě tento pátý smysl je totiž to, co někteří onkologičtí pacienti po chemoterapii ztrácejí. Naštěstí se v prostorách Makro Akademie široký tým profesionálů postará o to, aby se chuť pro všechny znovu probudila a rozehrála pohárky na jazyku při každém soustu. Chuť se navíc postará nejen o nezapomenutelné dlouhotrvající požitky, ale stane se též nositelkou naděje.

Výtěžek z večeře půjde na dokončení portálu Xko. Jeho smylem je maximálně zjednodušit a zefektivnit vyhledávání dat o problematice nádorových onemocnění. Tak, aby lidé dostali kvalitní ověřené informace na jediném místě. Dozví se, na co mají v průběhu onemocnění nárok, na jaké nemocniční oddělení se obracet, i třeba kde hledat aktuální zdravotní situaci odpovídající pracovní nabídky. Nebo kde se lze setkat s jinými onkologickými pacienty, kteří mohou poskytnout radu, podporu, pomoc.

Nejlepší z nejlepších. Na co se tedy večer 28. listopadu těšit? Na sofistikované chody připravené profesionálním týmem vedeným šéfkuchařem Dominikem Unčovským, který je ambasadorem Makro Akademie. Loni vyhrál národní kolo nejprestižnější evropské soutěže Bocuse d´Or a stal se Objevem roku v prestižní anketě Zlatý kuchař 2023. Přichystal si dobroty z ráčků a další speciality, v nichž si zahrají roli i jejich příbuzní – krevety a humři. Za snoubení pokrmů s fantastickými, precizně vybranými víny, je zodpovědný nejlepší sommelier ČR, Jakub Přibyl. Po boku se mu objeví Tomáš Brůha (trojnásobný sommelierský mistr ČR), Tomáš Fiodor (manager Michelinské restaurace Field) a Tomáš Novák (head sommelier skupiny ZátišíGroup). Společně odprezentují tekuté poklady společností Vino Markuzzi, Advivum a Californian wines. Přestože jsou navzájem konkurenty, pro tento večer spojili síly dohromady a magicky všechny přenesou do Itálie, Francie i Kalifornie. Pomyslnou tečkou na konci menu bude pochopitelně káva. A ne ledajaká. Spolupracující společnost Nespresso vybrala jako vhodný pairing k dezertu „chuťově“ kulaté espresso s nádechem pražených cereálií připravené z raritní série zrn vypěstovaných na sopečných Galapágách. Máte smysl pro *umor? Udělat něco pro jiné je krásné a smysluplné. A pokud z toho vznikne jako v případě charitativní večeře.

RAKO – VÍNO propojení „příjemného s užitečným“, je to potvrzením toho, že byla myšlenka povýšena na další úroveň. „Rád bych vyjádřil hluboké poděkování všem partnerům, organizátorům a dalším, kdo se na přípravě akce podíleli,“ říká předseda společnosti FUCK CANCER, David Foldyna. „Vaše osobní podpora a zájem jsou nesmírně důležité a pokud nám pomohou vybrat dostatek financí na dokončení portálu.

„Podpora charitativní galavečeře Rako-Víno, kterou pořádá organizace Fuck cancer je pro nás přirozeným krokem, protože sdílíme společné hodnoty odvahy, podpory zdraví a kvality života. Poskytnutím prostor Makro Akademie a surovin ze sortimentu makro rádi přispějeme k úsilí této organizace vybrat co nejvíce peněz na podporu onkologických pacientů,“ říká Jiří Nehasil, generální ředitel makro ČR.