Křtila se Chemoška na raka

Byli jsme se podívat na skvělou „hernisáž“ karetní hry Chemoška na raka

Dalo by se říci, že tohle je nejzábavnější chemoška současnosti: karetní hra Chemoška na raka. Hra, ve které nejde o život, ale o krácení dlouhé chvíle při stonání. Vymyslel ji Petr Laštovka, kterého, jak sám říká, ňafnul rak a pochopil, že během chemoterapie může být dost nuda, jelikož to většinou není úplně krátkodobá záležitost.

Něco o hře: Chytit raka, který se v balíčku zákeřně schovává, je nepříjemné, ale nikoliv neřešitelné. Stačí mít účinnou chemošku. Protihráči jsou ovšem taky pěkní vykukové a budou vám chtít pořádně zatopit různými zdravotními komplikacemi. Jeden na vás pošle třeba škaredou infekci, jiný zase mykózu, z další karty se vám bude chtít zvracet. Vy zas za odměnu můžete naordinovat biopsii nebo kolonoskopii. Žádné strachy, ze všeho se vylížete. Nebo taky ne. Tak si zahrajete zas a znovu. Protože, když nejde o život, znáte to.

Napadlo mě, že by karetní hra, která je vrcholně morbidní, protože v ní jde především o to, jak se ubránit rakovi chemoškou, a taky o škodění protihráčům posíláním různých pěkných infekcí a mykóz, nebo taky kolonoskopii, mohla bavit i další, podobně prdlý lidi.

Petr na tuto hru vybíral finance na Doniu, kam přispěla velká spousta skvělých lidí a díky tomu mohl  tuto karetní  hru realizovat a taky spoustu z těchto her rozdat, protože má srdce na pravém místě. I my ve Fuck Cancer jsme dostali spoustu her, konkrétně jich bylo 60ks, které tak můžeme rozdávat těm, co zrovna zápasí s rakem a občas se i nudí během léčby, protože to někdy bývá na sakra dlouhou dobu. Naši Heroes už Chemošku na raka hrají a jsou nadšeni.

Chemoška na raka je projekt, kterej může žít dál. Mám nápad na rozšíření. Bude se jmenovat Metastáze. Je to morbidní? Je. Ale rakovina morbidní je, jen není tabu. Zrovna dneska se dozvědělo v celém Česku 250 lidí, že má nějakou formu raka. A zítra tomu nebude jinak. Jenže v řadě případů s rakem umíme bojovat. A v průběhu boje je potřeba dlouho netruchlit, nemít dlouho blbou náladu.

No a my měli tu čest být na krásné události, a tou byla „hernisáž“ této karetní hry Chemoška na raka, která se křtila. Nebudeme lhát, i slza tu ukápla, protože i přes ten skvělej a tak trochu morbidní humor Petra, to byl prostě doják a my jsme moc rádi, že jsme mohli být u toho. A taky se tu vydražila pokřtěná hra a výtěžek z ní poputoval k nám - do FUCK CANCER...... a my moc děkujeme z celého srdce.

Více o Petrovi si můžete přečíst v jeho příběhu, o který se s námi podělil a něco víc o Chemošce na raka si můžete zjistit tady.