Nina Poloková

Onkologická pacientka

„I ve slově beznaděj je naděje.“

1) Čím tě oslovil projekt FUCK CANCER a proč do něj dáváš svoji energii?

S FUCK CANCER jsem se seznámila, když jsem je školila na sociální sítě. Oslovilo mě, jak partička mladých, často neMOCných (!), lidí chce pomáhat dál. Podporovat se navzájem je někdy alfa a omega, aby člověk našel směr, který mu pomůže najít cestu ven z bludiště.

2) Co pro tebe výraz FUCK CANCER znamená či vyjadřuje?

Povznesení se nad vlastní karty, které mám rozdané a víru, že i s Černým Petrem můžu vyhrát cokoliv. Klidně i Prší.

3) Umíš si představit za koho tady jako “SOLDIER” bojuješ?

Neumím. Já si totiž nemyslím, že tahle neMOC je něco, s čím bych chtěla bojovat. Vím, že jsem si ji stvořila já sama a tak je to jako bojovat sama se sebou. A právě ten neustálý vnitřní boj mě k neMOCi naopak přivedl. Proto tedy si umím představit, že jsem mírový posel. Hledám mír, pochopení, lásku, přijetí pro sebe, ale i svou neMOC. A kohokoliv dalšího, kdo o to bude stát, ať už z řad zdravých či neMOCných. Věřím, že člověk, který je naplněný láskou a radostí nemůže být neMOCný.:)

4) Co bys řekla někomu, kdo řekne, že mu spojení “FUCK CANCER” přijde vulgární?

Vše záleží na úhlu pohledu. Mě přijdou fakt vulgární tělový silonky. Ale vážně... Tady nejde přece o slova, ale činy a misi, kterou Fuck Cancer představuje. PS: Kdo tím neprošel, nemusí vždy vědět, že mnohdy slova dojdou... A zůstanou jen tyhle... Díky Bohu za ně!

Podcast s Ninou si můžete poslechnout : 

https://anchor.fm/fuck-cancer/episodes/9--Nina-Polokov---jej-vlastn-cesta-za-zdravm-e1glkqt

https://open.spotify.com/show/1XQdJNUZuiCWf1ZxU3wItM

Soldiers & Heroes