Martin Holub

Martin, náš Hero, co i přes dvě vážné diagnózy neztrácí svůj úsměv.

YOU CAN'T STOP THE WAVES, BUT YOU CAN LEARN TO SURF !!!

„Vlny nezastavíš, ale můžeš se naučit surfovat.“

Radost za každý den, radost za každý úsměv. Martin o sobě říká, že se narodil už do třetího života. Síla a obrovská zásoba pozitivní energie sálá už jen z psané verze jeho příběhu. A to i přesto, že život mu už několikrát osudově zamíchal s kartami.

Příběh Martina

Aloha všem, tak jak se vede, Fuckers? Mně už o něco líp, ale chci vám říct o svých posledních šesti letech. Jsem Martin a býval jsem obchodním manažerem v několika prestižních značkách v automobilovém a pojišťovacím businessu. V roce 2015 jsem poznal Marcelku a již jsem věděl, s kým projdu dalším životem. Bydleli jsem v Praze a pracovali na projektech.

V roce 2016, po ukončeném projektu pro americkou pojišťovnu MetLife, jsme se rozhodli a odjeli jsme dobrovolničit na Hawaii. Poté jsem nastoupil na pozici Guest relation manager na krásným ostrově Srí Lanka do hotelu na jižním pobřeží. Celý můj život jsem o takové práci snil. Cestovat, pracovat, žít se svojí láskou a poznávat nové kraje, zvyky, lidi a jazyky. 

Po návratu ze Srí Lanky jsme se rozhodli, že zůstaneme nějaký čas v ČR. Trávili jsme čas s našimi rodinami a přáteli. Na začátku roku 2018 jsme se rozhodli vyrazit ještě jednou na Hawaii za přáteli, ale už jen na pár měsíců na dovolenou,a pak si najít nový domov a práci v Čechách. Bohužel, kvůli nově zvolenému prezidentovi Donaldu Trumpovi nás do USA nepustili, i když jsme měli desetileté vízum. Po návratu jsem našel práci jako Production servis manager a přestěhovali jsme se do rodinného domu. 

30.dubna 2018, kolem 6:30 ráno, jsme vstávali do práce a v tento den se mi úplně změnil život. Dostal jsem v posteli epileptický záchvat. Po okamžitému odvozu do nemocnice a několika vyšetřeních mi byl zjištěn glioblastom čtvrtého stupně. Po dvou awake operacích, což je operace při vědomí, jsem se ještě podrobil šestitýdennímu ozařování a deseti chemoterapiím. Po dvou letech, na začátku roku 2020, jsem byl skoro zdravý. Přesto, že v hlavě zůstalo ještě dvacet procent nádoru, nebyl však zhoubný. A já jsem mohl opět začít žít nový život. Tentokrát ale jinak. Už jsem věděl, že každý den kdy se ráno probudím, je skvělý. Znova jsme začali cestovat, pracovat a užívat života. 

Myslel jsem si, že jsem vše překonal a budu žít dál zcela normálně. Ale tak to nebylo. V roce 2022, při normálním odběru krve, mi bylo zjištěno málo bílých krvinek. Po dalších vyšetřeních jsem byl diagnostikován s Myelodysplastickým syndromem. Dnes jsem rok a půl po transplantaci kostní dřeně a opět začínám další, už třetí život.

Tyto dvě smrtelné nemoci mě naučily spoustu věcí. Upřímnost, pokoru, radost za každý den, radost za každý úsměv, hlavně od Marcelky, ale i každý úsměv od kohokoliv. Respekt ke každé osobě, zvířeti. 

Proto chci být členem FUCK CANCER, šířit osvětu v oblasti rakoviny a leukémie. Vím, že mám obrovskou zásobu informací a spoustu pozitivní energie. A také mám ještě jednu božskou duši a tou je moje manželka Marcelka!!!

Martin


Rozhovor o tom, jak se Martinovi žije, co mu pomáhá nést náročné životní okolnosti i o tom, z koho všeho si se spolupacientem na pokoji "dělali p..el" si povídal s kaplanem Matějem Hájkem

Soldiers & Heroes