Natálie Stejskalová

tanečnice, herečka a modelka

„Empatie pro mne znamená, že se dokážeme vcítit do pocitů druhých, že se dokážeme na ně napojit, porozumět jim, dokázat jim pomoct a vyslechnout je.“

1) Čím tě oslovil projekt FUCK CANCER a proč do něj dáváš svoji energii?

Projekt FUCK CANCER je velmi zajímavý a jsem moc ráda, že jsem jeho součástí. Myslím si, že tohle téma je hodně důležité. Mělo by se o tom mluvit víc, mělo by se to dostat víc do povědomí a to, že se to netýká nás osobně a nebo někoho z našich blízkých, tak to neznamená, že bychom o tom neměli mluvit a víc se o to zajímat. 

2) Co pro tebe výraz FUCK CANCER znamená či vyjadřuje?

Je to pojmenování, je to ten pocit z dané nemoci a to, že to není žádná sranda. Je to vážná věc. Měli bychom jí dávat pozornost, zajímat se o to víc a myslím si, že to jasně pojmenovává to, co ta nemoc znamená, co ukazuje a jak je strašná. 

3) Umíš si představit za koho tady jako “SOLDIER” bojuješ?

Snažím se představit, za koho tady bojuju, ale myslím si, že je to hrozně těžký. Asi tak z 10% si to představuju, ale nikdy se nedokážeme vžít do pocitů těch lidí, kteří to prožívají. A nebo naopak z rodiny nebo přátel, kdo to zažil nebo momentálně zažívá. 

4) Co bys řekl někomu, kdo řekne, že mu spojení “FUCK CANCER” přijde vulgární?

Mně spojení FUCK CANCER nepřijde nijak vulgární. Myslím si, že ta nemoc je velmi náročná a není to nic hezkýho a tohle je takovej lehkej odvar toho, jak to můžeme pojmenovat.

Soldiers & Heroes